HE DID IT!

In de individuele tijdrit verstevigde hij al verrassend zijn leidende positie, zondag werd het professioneel afgerond en won Robbert de Greef de Topcompetitie. (photocourtesy Leon van Bon)

Vanaf de start lag het plan vast. De concurrentie was vooraf in kaart gebracht en belangrijkste opponent Luuc Bugter was zelfs een oud-BDCT-er dus zeker geen onbekende. Geen geheimen dus en anticiperend op wat komen zou, ging het team voortvarend van start.

De wedstrijd vond plaats op een enorm zwaar parcours van 12,8km wat 13 keer moest worden afgelegd, daarin 2 steile beklimmingen met percentages tot 11%. Door in de beginfase het tempo te bepalen en de concurrentie de adem af te snijden had het team zelf in de hand wie er in de kopgroep mochten zitten. Zo kwamen er enkel renners voorop die ongevaarlijk waren voor het klassement, met ook Folkert Oostra van het eigen team ter controle. Toen we vier ronden voor het einde de eindzege wel veilig achtten, kreeg Rick Ottema van kopman Robbert de vrijgeleide om wellicht nog zelfs de koers naar zich toe te trekken. Helaas had Rick in de openingsfase toch vrij veel kracht verbruikt en lukte dit niet meer en werd hij 11e, maar het werd een schitterende dag. In de achtergrond pakte Robbert in een prestigesprint de 13e plaats en ging hij met het Roompot-NederlandseLoterij contract aan de haal!

Dat het team met dergelijke dominantie koerst is dit jaar geen verrassing en iets waar drie jaar aan gewerkt is. Super mooi dus dat het allemaal uiteindelijk lukt en nog eens goed van pas kwam in de slotwedstrijd ook. De vraag of het toeval is dat het Baby-Dump Cyclingteam in drie jaar tijd twee keer het klassement wint laten we aan u!

ONZE VISIE

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF