Einde van een tijdperk

Helaas zal aan het einde van dit seizoen het doek vallen voor het Alecto Cyclingteam, het is helaas niet gelukt een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Een decennium lang werkten de mensen achter stichting Wielersport Valkenswaard aan de toekomst van de wielersport. Waar Ruud Jansen, Albert van Maasakkers, Peter Vossen en Hans Bierens in 2010 een basis legden voor het Baby-Dump wielerteam, werd dit vanaf 2012 met de toevoeging van Piet Rooijakkers uitgebouwd tot een semi professioneel continental team. De laatste twee jaar gebeurde dit in het blauwe tricot van Alecto consumer electronics.

Het lukte in 2015 direct om aan te haken op het hogere niveau, met als grootste verassing de winst van Twan Castelijns in de nationale topcompetitie. De jaren daarna wist het team dit kunststukje nog tweemaal te herhalen met resp. Robbert de Greef (2017) en Rick Ottema (2018, inc ploegen- & bergklassement).

Hoogtepunten waren daarnaast het behalen van de nationale titel met Koos Jeroen Kers (2013) en de zeges Sluitingsprijs Putte-Kapellen (Arvid de Klein, 2017) en Slag om Norg (Coen Vermeltfoort, 2019).

Het verlies van ploegmaat Robbert de Greef dit seizoen was het absolute dieptepunt. Wegkapitein René Hooghiemster zette het team daarna, met misschien wel de meest beladen overwinning in de teamhistorie, tijdens de Omloop der Kempen weer op het juiste spoor en inmiddels staat het team alweer op 6 klassieke zeges.

“De renners zijn nog volop gemotiveerd om het recordseizoen van 2017 (7 klassieke zeges) te evenaren en zullen de laatste wedstrijden van het seizoen nog van zich laten horen. Het doet deugd dat praktisch alle renners inmiddels een nieuw team voor komend seizoen hebben gevonden. We danken dan ook alle sponsoren, renners, begeleiding en bestuur, die in dit 10 jarig avontuur bij de ploeg betrokken waren”.

ONZE VISIE

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF